Specialistische aanpak van wervelkolomklachten

763 0

Uitbehandeld? Niet voordat je bij Chiropractie Salland bent geweest!

Specialistische aanpak van wervelkolomklachten

Bijna iedereen kent wel iemand in zijn omgeving met een verhaal over de zoektocht naar een oplossing om van een hardnekkige klacht af te komen. In ruim 25 jaar ervaring als chiropractor en fysiotherapeut heeft Danny Smink van Chiropractie Salland veel kennis en ook waardevolle ervaring opgebouwd. “Het samenstellen van het juiste behandelplan voor patiënten blijft een boeiend proces. Je raakt nooit uitgepuzzeld.”

Inmiddels heeft de praktijk menig ‘uitbehandelde’ patiënt geholpen op weg naar verbetering of zelfs volledig herstel. “Chiropractie biedt veel mogelijkheden. De chiropractor is specialist voor de behandeling en preventie van klachten aan het bewegingsapparaat en met name de wervelkolom. Of het nu gaat om zorg voor rug-, nek- of bekkenproblemen, sprotblessures, volwassenen of kinderen; deze klachten zijn het dagelijks werk van de chiropractor.”

Een behandelplan op maat is essentieel voor optimaal herstel en goede resultaten, want het lichaam is complex in bouw en functie. Dit betekent dat er vele anatomische oorzaken kunnen zijn voor bijvoorbeeld rug- of nekklachten. “Daarnaast zien we om ons mensen met verschillende lichaamsbouw, van verschillende leeftijden en met andere dagelijkse werkzaamheden en belasting.” Als specialist op het gebied van het bewegingsapparaat gaat de chiropractor op zoek naar de specifieke factoren die voor het lichaam een rol spelen in het ontstaan of het behoud van de klachten. Vervolgens wordt een strategie bepaald om de klachten op gerichte en doeltreffende wijze aan te pakken. Eén van de vele technieken die de chiropractor gebruikt, zijn manipulaties. Deze technieken zijn een goede precieze manier om veel spier-, gewrichts- en wervelkolomklachten te behandelen. “In de praktijk zien we nog te vaak dat mensen pas laat met hun klachten binnen komen. Hoe langer klachten aanwezig zijn, des te langer duurt het voor het lichaam om de juiste draad weer op te pakken. Wacht dus niet te lang, dit kan de behandelduur onnodig verlengen.”


Chiropractie Salland
De Hagebelt 12
8106 BD Mariënheem
0572 380 408
info@chiropractiesalland.nl
www.chiropractiesalland.nl