Helpende handjes én steun en toeverlaat voor het gezin

740 0

Kim Ontzorgt heeft wél tijd voor de patiënt en de mensen er omheen

Helpende handjes én steun en toeverlaat voor het gezin

Vijftien jaar lang heeft ze zich uit de naad gewerkt in de thuiszorg en verpleeg- en verzorgingshuizen, maar langzaam zag Kim Kos het edele ambacht afglijden naar een bedenkelijk niveau. “Je moest zo op het aantal minuten per patiënt letten dat er geen tijd was voor persoonlijk contact. Ontzettend jammer. We zijn toch geen robots?”

Dan kun je je beklag doen, misschien zelfs proberen het tij te keren of het gewoon accepteren. Of je neemt zoals de Heinose een rigoureus besluit en gaat voortaan als eigen ondernemer door het leven. Op 10 september zag ‘Kim Ontzorgt’ het levenslicht en vanaf dat moment heeft ze niet stilgezeten.

Als je alle taken wilt omschrijven die ze kan oppakken, dan hebben we misschien wel deze hele editie van Blakend Salland nodig. Daarom geven we maar een paar voorbeelden van haar inzetbaarheid die je overigens ‘gewoon’ via de zorgverzekering kunt regelen. Situatie 1: Kim komt via een bemiddelingskantoor bij een ouder stel waarvan de vrouw op het punt staat haar laatste reis te maken. “Naast het bed zie ik een matras liggen. Dan regel ik direct een koppelbed zodat ze de laatste nacht samen kunnen slapen.”Ze heeft nu dus wel tijd voor dat belangrijke persoonlijke contact en daaruit komen bepaalde wensen naar voren die vaak ook heel snel zijn te realiseren. Situatie 2: “Een ernstig zieke cliënt heeft zin in een kroketje. Dan ga ik die toch bakken. Ook al is het midden in de nacht.” Situatie 3 geeft aan dat er bij haar ook veel op eigen initiatief gebeurt zoals boodschappen doen of de vaatwasser uitpakken. “Het zijn letterlijk die extra handjes. Je wilt als werkende partner van een ziek iemand toch niet in een bende thuiskomen?”

Kim Ontzorgt is dus van vele markten thuis. Of het nu gaat om langdurige zorg aan huis of het prikken van een diabetespatiënt. En of het nu alleen gaat om het verstrekken van tips of het hele heftige traject van terminale zorg. “Ik was een beetje angstig om de stap naar het ondernemerschap te maken, maar ik ben er heel blij mee. Het geeft me de kans om het vak met mijn hart uit te oefenen.”


Kim Ontzorgt
06 21 15 11 58
info@kimontzorgt.nl
www.kimontzorgt.nl