De allround specialist in de begeleiding van kinderen

1326 0

Trevin biedt Logeerhuis Salland, diagnostiek en behandeling

De allround specialist in de begeleiding van kinderen

Lilian Nijland begint te glimmen als we haar een compliment maken over de mooie locatie voor Logeerhuis Salland. Als kind word je toch blij als je in zo’n mooie, rustige en natuurlijke omgeving in het buitengebied van Wijhe en Boerhaar mag logeren? En als het kind blij is, zijn de ouders dat ook! “We krijgen vaak te horen dat het hier zo mooi is, maar het verveelt nooit”, geeft ze lachend aan.

Logeerhuis Salland biedt logeermogelijkheden voor kinderen met een (complexe, intensieve) ondersteuningsvraag. “Zie het maar als een opstapje naar het langzaam iets meer loslaten van papa en mama. Of beter gezegd: anders vasthouden. Een stap naar iets meer zelfstandigheid die ze ooit toch moeten maken. En voor de ouders geeft het ruimte om meer aandacht te geven aan andere kinderen in het gezin en elkaar.”

Verreweg de meeste logees zijn tussen de 10 en 18 jaar, maar jonger of ouder komt ook wel voor. “We zijn hier niet zo bezig met leeftijden. De ontwikkelingsleeftijd is wat ons betreft belangrijker dan de kalenderleeftijd”, geeft Lilian aan. Logeerhuis Salland is een belangrijke tak van Trevin, maar er is meer.
Als gedragswetenschapper wordt Lilian Nijland namelijk regelmatig ingeschakeld voor diagnostiek en behandeling. Het begint natuurlijk met de diagnostiek. “Dan gaat het om een stuk beeldvorming. Wie is het kind en wat zijn de mogelijk- en onmogelijkheden. Er vindt een aantal onderzoekjes plaats en daar kan een behandeltraject aan worden gekoppeld. Dat loopt uiteen van een gesprek tot traumatherapie.”

Zo kreeg ze Tom (9) op bezoek. Na een nacht met hevig onweer tijdens een vakantie met zijn ouders ontwikkelt hij ineens klachten. Slecht slapen zonder zijn ouders in de nabijheid, regelmatig bedplassen, plotselinge boosheid en hij is snel van slag als hij harde geluiden hoort. “Zijn ouders zijn bij ons gekomen voor hulp en ondersteuning. Na een paar gesprekken met zijn ouders en enkele sessies EMDR-therapie, speciaal ontwikkeld voor de gevolgen van een schokkende gebeurtenis, is Tom bijna van zijn klachten af. Hij durft weer zelf te gaan slapen en raakt niet meer van slag als er harde geluiden zijn”, aldus Lilian die ook door grotere organisaties als gedragswetenschapper wordt ingehuurd.


Logeerhuis Salland
Hamelweg 8b
8131 RV Wijhe
06 53 21 12 48
info@logeerhuissalland.nl
www.logeerhuissalland.nl