Yoga geeft innerlijke rust in stressvolle tijden

1101 0

‘Missionaris’ Ellen van Lint wil Salland laten kennismaken met levensfilosofie

Yoga geeft innerlijke rust in stressvolle tijden

Kijk alleen maar eens naar die koppies die op werkdagen tussen 17.00 en 18.00 uur achter het stuur van hun auto zitten. Het werk achter de rug en dan begint de volgende ‘ratrace’: zo snel mogelijk naar huis. Gespannen, verbeten koppies die van het ene naar het andere stressmoment schieten. Tegen al die mensen willen we zeggen: zoek eens de innerlijke rust. Yoga kan daar heel goed bij helpen.

De eerste associatie met yoga is voor veel mensen dat je in de Boedhazit gaat, de handen naar boven richt, de duim naar de vingers brengt en dan gaat hummen op een dunne mat. Dat is inderdaad een vorm van yoga, maar dat werkt niet voor de nuchtere Sallander.

“Bij yoga heb je al te maken met de angst voor het onbekende en dat willen we niet nog eens extra benadrukken”, aldus eigenaar Ellen van Lint van Yoga Raalte. “Het is een persoonlijke missie voor mij om het hier bekender te maken. Al heb ik wel de indruk dat er thuis hier en daar best aan yoga wordt gedaan. De vooroordelen worden ook wel minder. De mensen in jouw omgeving kijken je in ieder geval niet meer gek aan als je zegt dat je aan yoga doet.”

Natuurlijk wordt ook in Raalte gezocht naar de balans tussen het lichamelijke en het innerlijke, want dat is tenslotte het fundament van yoga. Maar dat kan ook heel goed aan de hand van ademhalings-, ontspannings- en fysieke oefeningen. “In onze lessen delen we zeker prikkels uit en proberen we de grenzen op te zoeken. Maar de grootste tip is altijd wel om bij jezelf te blijven en je niet aan een ander te spiegelen.”

Ellen ziet yoga zelf als een levensfilosofie. In haar ogen gaat het verder dan de balans tussen lichaam en geest, maar is yoga de kapstok om ook anders te gaan denken over b.v. voeding. Het maakt het daarom geschikt voor alle leeftijden. “Zeker voor twintigers is het waardevol om snel te beginnen. Dan heb je er voor de rest van je leven iets aan.”


Yoga Raalte
Deventerstraat 16a
8102 GC Raalte
06 – 81 99 22 14
yogaraalte@outlook.com
www.yogaraalte.com