De lekkerste groente en fruit, gewoon van Sallandse bodem

1050 0

Met veel liefde ‘gemaakt’ door de cliënten van Ivoor Groen & Dier

De lekkerste groente en fruit, gewoon van Sallandse bodem

Ook in de huidige samenleving waarin het vaak draait om het individu is het soms niet verkeerd om even aan jezelf denken. Zeker als het een positieve impuls geeft aan jouw lichamelijk welzijn en je er tegelijkertijd een goed doel mee steunt. Dit is het geval als je groente en fruit koopt bij Dagcentrum Ivoor Groen & Dier, een vorm van dagbesteding bij Zozijn.

De (onbespoten) groente wordt verbouwd in de kassen aan de Raarhoeksweg in het buitengebied van Raalte-Noord en ook ter plekke of bij het Dagcentrum van Zozijn in Raalte-Noord verkocht. “Dat is ook het mooie van dit verhaal”, legt Jorien Verwaarst uit. “Onze cliënten zijn van a tot z bij het proces betrokken. Van het zaaien tot het oogsten en de uiteindelijke verkoop. Dat geeft hen het gevoel dat ze de producten zelf hebben ‘gemaakt’.”

Binnen afzienbare tijd kun je bij Ivoor dus weer een kraam aan de weg zien staan. Dat is het teken dat een assortiment zelfgeteelde producten wordt verkocht, zoals komkommers, tomaten en aardbeien, maar vanaf heden worden al de perkplanten aangeboden. “Allemaal met veel liefde ‘gemaakt’. Waar vind je een product waaraan zoveel aandacht is besteed”, stelt Jorien.

Ze nodigt iedereen daarom ook graag uit een kijkje achter de schermen te nemen. “Natuurlijk vinden we het leuk als bezoekers zien met welke handen de producten worden ‘gemaakt’. We gaan juist bewust kleinschalig te werk om hier tijd en ruimte voor te kunnen vrijmaken.”


Ivoor Groen & Dier
Raarhoeksweg 34D
8102 SZ Raalte
06 – 22 40 13 50
ivoorgroenendier@zozijn.nl
www.ivoorraalte.nl