Passend bewegen is goed voor lichaam en geest

1235 0

Movido maakt beweegprogramma’s op maat voor zorg en speciale doelgroepen

Passend bewegen is goed voor lichaam en geest

Marit Martens-Scheers snapt het heel goed. Dat de zorgsector alle zeilen moet bijzetten om de juiste zorg te kunnen blijven bieden. Toch hoopt ze dat de focus af en toe kan worden verlegd van bed naar beweging, want dat heeft gewoon een positieve uitwerking op de gezondheid en dus op de zorgkosten. “Samen bewegen is goed voor het lichaam én voor de sociale contacten.”

“Dat is een goed verhaal”, horen we je denken, maar als je amper tijd hebt voor verzorging heb je al helemaal geen tijd om een beweegprogramma op poten te zetten. En daar komt dus de deskundigheid van bewegingsagoog Marit om de hoek kijken, want met haar bedrijf Movido maakt ze programma’s op maat.

“Wij kunnen bij elke doelgroep een passende beweegactiviteit creëren. Niet de prestatie staat centraal maar de eigen succesbeleving en het plezier in bewegen. Het gaat er bij ons niet om hoe vaak je je kunt opdrukken. Een korte wandeling of stoelgymnastiek kan ook prima zijn.”

De beweegprogramma’s zijn geschikt voor diverse doelgroepen. Van ouderen in een verpleeghuis tot kinderen met overgewicht. Ook wordt Movido wel eens ingeschakeld als beweegmakelaar om samen met een cliënt te kijken naar de beste vorm van bewegen. “Ik heb bijvoorbeeld gewerkt met een deelnemer die na een hartinfarct geen vertrouwen meer had in zijn eigen lichaam. Als je hem weer lekker ziet sporten, word je daar zelf ook blij van. Dat zijn de pareltjes in het werk.”


Movido
Rondekamp 4
7433 SJ Schalkhaar
06 – 29 21 31 12
maritscheers@movido.nl
www.movido.nl