Huidverzorging is meer dan een crème aanbrengen

1160 0

Neem een tas met al jouw middeltjes mee en laat je eens goed adviseren

Huidverzorging is meer dan een crème aanbrengen

Iris Nieuwenhuis en haar collega Marieke voor ‘t Hekke komen ze geregeld tegen. Vrouwen (en ook enkele mannen) die hun eigen huid kennen en zelf dus ook heel goed denken te weten welke huidverzorgings-producten ze moeten gebruiken. “Vergeet het maar. Tachtig procent weet niet welk type huid ze hebben. Een trekkende huid of een droge huid lijkt misschien veel op elkaar, maar er is wel degelijk een groot verschil”, aldus de eigenaar van Huid- en Oedeemtherapie Salland.

De een heeft meer aandacht voor zijn/haar lichaam dan de ander, maar we kunnen hier wel duidelijk stellen dat de huid het meest vergeten orgaan is. En dan kiezen we niet altijd voor de goede huidverzorging. “Huidverzorging is meer dan een crème aanbrengen. Je moet verzorgen én beschermen. En dat doe je ook door kritisch naar je leefstijl te kijken. Ga je op tijd naar bed, krijg je voldoende beweging en neem je wel de juiste voeding?”

Doe je dat niet, dan kan dat leiden tot een snellere huidveroudering. Om over de effecten van roken, alcohol, stress, te veel zon(nebank) en het alleen maar binnen zitten maar te zwijgen… Over het algemeen ziet men zelf ook wel in dat er iets moet gebeuren. Alleen wordt dan de gang naar een webshop of de winkel gemaakt waar je vaak niet het juiste advies krijgt. “Dan koop je producten die niet passen bij de aard van de klacht en/of het type huid en dat kan zelfs leiden tot overgevoeligheids- of allergische reacties.”

De vrouwen en mannen die bij haar komen, krijgen eerst het advies om alle middelen weg te leggen en een tijd niet te gebruiken. Dan zie je dus de huid in zijn ‘originele’ staat en kan de huidanalyse plaatsvinden gevolgd door een goed advies. Schrijft Huid- en Oedeemtherapie Salland dan helemaal geen crèmes voor? “We verkopen slechts twee merken of adviseren met wat de klant al gebruikt, maar dan altijd aangepast aan het huidtype. Dat zijn de producten waarin wij veel vertrouwen hebben.”


“Mijn huid reageerde hier zo goed op!”

“Ik moest al mijn potjes laten staan. Terug naar alleen reiniging onder het motto ‘less is more’ en mijn huid reageerde hier zo goed op. Ben zo blij en dankbaar.”

Aan het woord is J.G. uit Raalte die bij Iris onder behandeling is voor haar huidprobleem acne. Ze moest best even schakelen, want als schoonheidsspecialiste was ze juist gewend om veel producten te combineren zoals serums, maskertjes en dergelijke. “Toch ging ik er in mee. Ze heeft elke vier weken mijn huid intensief gereinigd, soms in combinatie met een salicylzuurpeeling. Nu, een jaar later, kan ik zeggen dat mijn acné helemaal weg is.”


Huid- en Oedeemtherapie Salland
Vrieswijk 6
8103 PB Raalte
038 422 2178
info@huidenoedeemtherapie.nl
www.huidenoedeemtherapie.nl