Een ideale zithouding is niet alleen weggelegd voor Tom Dumoulin

929 0

Een ideale zithouding is niet alleen weggelegd voor Tom Dumoulin

Voor de kenner is het een genot om naar de houding van Tom Dumoulin in actie te kijken. Met vaak meer dan vijftig kilometer op de teller kun je in een tijdrit amper zien dat zijn lichaam beweegt. Daaruit mag je afleiden dat hij samen met de ploegleiding en monteurs een ideale zithouding voor zichzelf heeft gecreëerd.

“Tja, dat is leuke informatie, maar wat heb ik er aan”, is misschien uw gedachte. Nou, wat van toepassing is op Dumoulin kan zeker ook gelden voor de hobbywielrenner of –mountainbiker. Maak maar eens gebruik van het zogenaamde ‘bikefitting’ zoals het bijvoorbeeld bij Kruiper Tweewielers staat opgesteld. Een meetsysteem dat een duidelijke toegevoegde waarde heeft bij de aanschaf van een racefiets of mountainbike. “Hiermee creëren we fietsplezier”, weet Dick Middag van de Raalter fietsenzaak.
‘Bikefitting’ is natuurlijk mooi, maar je moet er natuurlijk wel iemand bij hebben die de kennis heeft en ook de ervaring kan delen van zelf wielrennen en/of mountainbiken. Bij Kruiper Tweewielers is dat dus Dick Middag. “Iedereen kan gebruik maken van ‘bikefitting’. Ongeacht het budget dat je wilt uitgeven voor de fiets.”

De meting begint aan de ‘stamtafel’. Vooral bedoeld om uit te vissen wat voor type fietser je bent en wat eventueel bepaalde lichamelijke ongemakken zijn. Dan stap je in sportkleding op de (eigen) fiets en gaat de statische meting van start waarbij de lengte van rug, binnenbenen en arm en de breedte van de schouders wordt gemeten. Tot slot draait het om de belastbaarheid waarbij vooral wordt gekeken naar de rompstabiliteit, maar ook naar hoeken en buigingen.

Het geheel wordt vastgelegd in een haarscherpe videoanalyse waaruit veel informatie te halen valt. Aan de hand van de ‘bikefitting’ (basismeting € 85,-, uitgebreide meting € 175,-) én op basis van persoonlijke wensen wordt uiteindelijk de ideale zithouding gecreëerd. “Dit is nu duidelijk de toegevoegde waarde van een winkel t.o.v. internet”, aldus Middag die mensen graag weer “plezier in de sport geeft. Je mag moe worden van de inspanning, maar niet van de houding.”


Kruiper Tweewielers en Tuinmachines
Tjalkstraat 6
8102 HG Raalte
0572 – 36 28 00
info@kruipertweewielers.nl
www.kruipertweewielers.nl