Comfortschoenen en oplossing voetproblemen onder één dak

862 0

Comfortschoenen en oplossing voetproblemen onder één dak

Waarom zijn ooit de Gezondheidscentra als paddenstoelen uit de grond geschoten? Dat is natuurlijk vanwege de kracht van het samenwerkingsverband: meerdere disciplines onder één dak. Je loopt bij de huisarts naar binnen, krijgt een verwijzing naar bijvoorbeeld apotheek of fysiotherapeut en het is gelijk geregeld. Binnen Voetencentrum Elferink en Elferink Schoenen gebeurt op kleine schaal hetzelfde. Je komt voor een paar comfortschoenen en maakt eventueel gelijk een afspraak bij podotherapeut of pedicure.

Er zijn niet veel schoenenwinkels te vinden die de stap willen maken naar voetencentrum, maar de firma Elferink durft het in de vestigingen Raalte en Hattem aan om de meerwaarde op te zoeken. En eigenlijk krijgen de medewerkers elke dag het bewijs aangereikt dat het in de praktijk prima uitpakt. “Klanten van het Voetencentrum kunnen hun consult uitbreiden met gratis schoenadvies. En andersom kijken de podotherapeuten – als ze geen afspraak hebben – graag even mee in de winkel om gratis advies te geven. Mocht blijken dat er een consult nodig is, kan deze meteen worden gepland”, geeft marketeer Anneke Stoeten aan.

Voetencentrum Elferink garandeert niet alleen dat je binnen een week een afspraak hebt, maar ook dat eventuele hulpmiddelen binnen twee werkdagen klaar zijn. “Die snelheid hebben we te danken aan onze eigen productielijn in Raalte”, vertelt podotherapeut Lieke van Buuren die klanten na zes weken uitnodigt voor een controleafspraak. “Dat is een goed moment om te beoordelen wat het effect is op de klacht.”

Het kan dus zomaar zo zijn dat je de winkel binnenloopt om de nieuwste collectie te bekijken en dat je niet alleen met een paar nieuwe schoenen naar huis gaat, maar na een aantal weken ook ineens van dat voetprobleem bent verlost. Voor elk probleem is een oplossing of in ieder geval verlichting van de pijn. “Denk aan houdings- en bewegingsklachten bij kinderen of ouderen. Maar we behandelen ook specifieke klachten die horen bij diabetes of reuma. Bovendien zien we veel mensen met sportblessures die hun oorsprong vinden in voetklachten”, aldus het duo dat tot slot nog aangeeft dat podotherapie meestal wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Voetencentrum Elferink / Elferink Schoenen houdt op zaterdag 17 maart een open dag in de vestiging Raalte.


Voetencentrum Elferink
Grotestraat 26, 8102 CE Raalte
Kerkstraat 23, 8051 GJ Hattem
0572 – 74 50 50
info@voetencentrumelferink.nl
www.voetencentrumelferink.nl