Schaapjes tellen helpt niet, slaaptherapie wel!

774 0

Schaapjes tellen helpt niet, slaaptherapie wel!

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat je bijna een derde deel van je leven in bed doorbrengt? Als je er dan toch ligt, dan wil je natuurlijk ook het liefst zoveel mogelijk van die acht uur per dag in dromenland zijn. Niets is vervelender dan te woelen en te draaien omdat je de slaap niet kunt vatten of dat je om 4.00 uur al naar het plafond ligt te kijken omdat je niet kunt doorslapen. Het gebrek aan rust sloopt je van binnen en het heeft een negatief effect op jouw werkprestaties en je gemoedsrust.

Als je je herkent in één van de bovenstaande situaties – of misschien zelfs in beide – dan is het goed om te weten dat je ook in Salland de hulp kunt inroepen van een heuse slaapoefentherapeut. Bianca van Aefst uit Wijhe is niet alleen cesartherapeut, maar heeft zich via diverse cursussen ook gevormd tot slaapoefentherapeut. Ze kan het soms al zien als iemand binnenkomt en de bevestiging komt dan als de persoon in de stoel zit. “Als er sprake is van spanning en stress, dan toont zich dat vaak in de houding en in de meeste gevallen is dat ook de oorzaak van slecht slapen. Al zie ik ook wel mensen die in het begin moeite hebben om met een apneumasker te slapen.”

De eigenaresse van Cesartherapie Wijhe heeft voor iedere klant tips voor het slapen gaan gebaseerd op het eigen dagritme. “Ben je altijd volop in actie, dan moet je leren om ook overdag een rustmoment te pakken. Je kunt een ontspanningsoefening doen, maar ook even rustig genieten van een kopje thee. We weten het allemaal wel, maar vergeten de laatste stap te zetten. Slaapoefentherapie is vooral bedoeld om het hoofd leeg te maken en de dag goed te kunnen afsluiten. Pas dan kun je de ontspanning vinden om goed te slapen.”

Bianca richt zich ook op kinderen die problemen hebben met slapen. Dat kan te maken hebben met angst voor het donker of voor enge dingen. “Dan probeer ik de nare gedachten weg te nemen. Zo heb ik een kind, die een brand heeft meegemaakt, verteld dat het in al die nachten slechts één keer is voorgekomen…”, aldus de Wijhese die bij een hardnekkig trauma natuurlijk wel doorverwijst.


Cesartherapie Wijhe
Dijkzicht 11
8131 CJ Wijhe
0570 – 83 44 00
info@cesartherapiewijhe.nl
www.cesartherapiewijhe.nl