Hulpmedi brengt de zorg terug naar de basis

948 0

Hulpmedi brengt de zorg terug naar de basis

Vanuit het buitenland wordt wel eens verlekkerd gekeken naar de status van de Nederlandse gezondheidszorg. Misschien staan we er ten opzichte van andere landen nog best aardig op, maar ook hier zijn de eerste scheurtjes zichtbaar. Zo zie je bijvoorbeeld dat de eerste plaatselijke zorgwinkels al weer verdwijnen. Met als gevolg dat de meest simpele hulpmiddelen moeilijker te verkrijgen zijn.

Het goede is dat je ook altijd weer ondernemers ziet opstaan die in het gat duiken. En wat mooi is het dat het in het geval van Hulpmedi twee jonge apothekers uit de regio zijn: Peter Brummelhuis van Apotheek Heino en Simon Latumalea van Apotheek Avereest. “We kregen veel vragen over thuiszorgmiddelen en toen hebben we besloten de krachten te bundelen en de hulpmiddelen (koop en huur) zelf aan te bieden. Hiermee kunnen we de zorg in de dorpen houden. Als we in Nederland iedereen langer thuis en zelfstandig willen laten wonen, moeten de randvoorwaarden ook goed zijn.”
Zonder het misschien zelf te beseffen, vertegenwoordigen zij de nieuwe lichting apothekers. Met oog voor ontwikkelingen in de zorg en met gevoel voor ondernemerschap. Met Hulpmedi bieden ze allerlei hulpmiddelen aan die je online kunt bestellen. Vervolgens kun je ze zelf ophalen bij de plaatselijke apotheek of bij het pand van Hulpmedi in Heino. “De laatste tijd moest je voor iets simpels als een douchestoel of bedverhoger soms wel meer dan vijftien kilometer in de auto zitten. Dat is toch te gek voor woorden”, stellen ze retorisch.

Brummelhuis en Latumalea zien in de dagelijkse praktijk dat de apotheek een ideale plek is om de hulpmiddelen op te halen. Iedere plaats beschikt wel over een apotheek, het ligt vaak om de hoek van de huisartsen en het is bijzonder laagdrempelig. Geen wonder dus dat het duo probeert het werkgebied verder uit te breiden. “Het internet zorgt er momenteel zelfs al voor dat we internationaal actief zijn, maar we streven op termijn in ieder geval naar landelijke dekking”, klinken de ambities door bij de ondernemers die nog meer in petto hebben. Zo willen ze met een partner uit Heino samenwerken die wanneer nodig ook voor montage kan zorgen.


Zorgwinkel Hulpmedi
Paalweg 5
8141 RT Heino
038 8 44 22 40
info@hulpmedi.nl
www.hulpmedi.nl