Hou de regie over jouw eigen zorg!

742 0

Hou de regie over jouw eigen zorg!

Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen en schrijnende situaties, maar in zijn algemeenheid is het met de gezondheidszorg in ons land nog niet zo slecht gesteld. Zeker als je het vergelijkt met andere landen. Wel groeit bij de Nederlander een sterke behoefte om meer regie te hebben over de eigen persoonlijke situatie. En dat kan heel goed met hulp van Het Zorgmakelaarskantoor!

Gera Schoorlemmer uit Heeten is gerust te beschouwen als een pionier. Vijftien jaar geleden zag ze al dat zorgklanten behoefte hebben aan een gids die ze door het zorgdoolhof loodst. Het leidde tot de geboorte van Het Zorgmakelaarskantoor. “De mensen hebben de beschikking over een persoonsgebonden budget, maar hebben geen idee waar ze moeten zijn en wat de mogelijkheden zijn.”

Samen met collega Jennie Veuger kan ze gepassioneerd vertellen over hun prachtige werk. Het wordt echter het best geïllustreerd aan de hand van enkele verhalen uit de praktijk. Neem bijvoorbeeld de situatie van een mevrouw die al langere tijd afhankelijk is van een rolstoel. “We hebben geregeld dat er vier keer per dag een zorgverlener op bezoek komt. Dat kan natuurlijk niet altijd dezelfde persoon zijn, maar het wordt nu flexibel ingevuld met een klein clubje zorgverleners waarmee ze echt een band heeft opgebouwd.”

Tot overmaat van ramp kreeg de dochter van de mevrouw in kwestie de mededeling dat ze terminaal is. En dat ze in verband met de drukte van opgroeiende kinderen naar een hospice moest worden verplaatst in plaats van naar huis. De dochter schakelde Het Zorgmakelaarskantoor in en er werd een prachtige oplossing gevonden. “We hebben iemand uit ons netwerk ingeschakeld die op korte termijn een grote wand in de woonkamer kon plaatsen. De dochter, die inmiddels helaas is overleden, kreeg nog van alles mee van het gezinsleven en kon op bepaalde momenten toch ook haar rust pakken.”

Dit soort situaties geven kristalhelder weer wat de meerwaarde is van Het Zorgmakelaarskantoor. “Het gaat in eerste instantie om de wens van de klant”, vertellen Gera en Jennie. “En de kracht van onze kleine organisatie is dat we langer de tijd kunnen nemen om een situatie in kaart te brengen en dat niet ieder uurtje in rekening hoeft te worden gebracht.”


Het Zorgmakelaarskantoor
Overmeenweg 25
8111 PD Heeten
0572 – 38 24 79
info@hetzorgmakelaarskantoor.nl
www.hetzorgmakelaarskantoor.nl