Help je kind op weg zich nog beter te ontwikkelen

832 0

Help je kind op weg zich nog beter te ontwikkelen

We leven in een maatschappij waarin het lijkt alsof we ieder kind willen voorzien van een stempeltje. De term ‘rugzakje’ heeft inmiddels een heel andere lading gekregen als waar het ooit voor is uitgevonden. Misschien slaan we er in door, maar je mag de ogen ook niet sluiten voor het feit dat veel kinderen niet helemaal lekker in hun vel zitten.

Dat kan verschillende oorzaken hebben. Ouders die zijn gescheiden, stress op school en voor examens of een sterfgeval. “Soms kan het probleem al bij de geboorte of zelfs daarvoor zijn ontstaan”, weet Carolien Jonkman die aan de Heesweg in Raalte haar natuurgeneeskundige praktijk bestiert. “Ik heb hier een jongen in behandeling gehad die uit balans was. Zijn ouders zijn gescheiden, maar hebben nog wel een goed contact en daar vond hij zijn weg wel in. Maar het bleek dat zijn moeder bij de geboorte te maken kreeg met het Hellp-syndroom (zwangerschapsvergiftiging,rb). Natuurlijk was destijds sprake van een panieksituatie en daar heeft de jongen zeker iets van meegekregen.”

Soms richt Carolien zich als eerste op het kind, maar raken de ouders steeds meer betrokken bij de therapie. “Ze worden geconfronteerd met hun eigen gedrag, leefwijze, gedachtegang, omgaan met (of juist een gebrek aan) emoties en ontspanning. Ik heb bijvoorbeeld een meisje geholpen dat moeilijk in slaap komt en ook slecht doorslaapt. In de verhalen blijkt dat mama altijd druk is en bij het naar bed brengen niet echt met de aandacht bij haar is. Dat leert mama dan weer van mij.”

Het is slechts een greep uit de grote hoeveelheid verhalen die de Raaltese in de loop der jaren heeft verzameld. Ze ziet als een voorrecht dat ze haar talenten (docente Nederlands en gezondheid, paranormale gaven, kennis van medische wetenschap en natuurgeneeskunde en vooral ook het moederschap) mag inzetten. “Het is elke keer weer anders en dat maakt het juist zo mooi. Je kunt niet een boek uit de kast pakken en dat op iedereen van toepassing verklaren”, aldus Carolien die aangeeft dat het bij haar niet alleen draait om praten. Ze kan ook gebruik maken van verschillende massagebanken. “Door de banken en door dat je bewuster wordt gemaakt van je eigen situatie, verandert het in al jouw lichaamscellen.”


Natuurgeneeskundige praktijk
Carolien Jonkman
Heesweg 30-b
8102 HJ Raalte
0572 – 35 81 81
info@carolienjonkman.nl
www.carolienjonkman.nl