Een optimale huid begint bij een gezonder lichaam

951 0

Een optimale huid begint bij een gezonder lichaam

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Betekent dit automatisch ook dat het dan de meeste aandacht krijgt? Nee, integendeel. We stellen onszelf vaak langdurig bloot aan allerlei verkeerde invloeden. Denk aan stress, medicijnen en verkeerde eetpatronen. En dat heeft een negatief effect op de huid die er sneller ouder gaat uitzien. In ieder geval sneller dan we willen!

Volgens Alie Geerts, eigenaar en naamgever van de Praktijk voor Huidverzorging in Raalte, moeten we terug naar de basis. Als we onze huid optimaal willen verzorgen, heb je een gezond(er) lichaam nodig. En dat begint met een gezond en gevarieerd voedingspatroon. “We weten allemaal dat het belangrijk is om voldoende fruit en groente te eten, maar houden we ons er wel aan?”, stelt ze retorisch. “Gevarieerd eten is een vereiste. Door te weinig groente en fruit kunnen cel-beschadigingen ontstaan. Om ons lichaam te beschermen, is het van groot belang om antioxidanten in te nemen. Denk bijvoorbeeld aan kiwi’s, sperziebonen, sinaasappelen, bosbessen, broccoli, spinazie en pure chocolade.”

Om het lichaam en de huid optimaal te voorzien van (de juiste dosis) antioxidanten is het ook mogelijk om voedingssupplementen in te nemen. Het is dan wel handig om contact op te nemen met een specialist zoals Alie Geerts. “Ik werk bijvoorbeeld graag met de supplementen van DermaSUPP. Deze zijn speciaal ontwikkeld om de huidconditie op een eenvoudige en gezonde wijze in balans te houden. Het zijn zuivere producten zonder kunstmatige kleur-, smaak- of andere overbodige stoffen. Belangrijk is dat ze de ontbrekende en noodzakelijke voedingsstoffen aanvullen.”

Voordat je start met de voedingssupplementen word je bij de praktijk voor huidverzorging eerst getest. Met behulp van de zogenaamde bio-resonantiemeter krijgen we een goed beeld van de lichaamswaarden. Zo worden vitamines en mineralen gemeten, maar ook de huidconditie (collageen, elasticiteit, vochtgehalte en vrije radicalenvorming). De voedingssupplementen worden alleen verstrekt als sprake is van een tekort. Na verloop van tijd wordt opnieuw een test gedaan om te zien of de tekorten (deels) zijn aangevuld. Maatwerk dus! “Niet iedere huid is hetzelfde. De verschillende huidtypes vragen elk om een ander soort ondersteuning.”


Praktijk voor Huidverzorging Alie Geerts
Warmelo 1
8103 HT Raalte
0572 – 38 06 91
info@aliegeerts.nl
www.aliegeerts.nl