Buurtsportcoach zorg brengt mensen in beweging

689 0

Buurtsportcoach zorg brengt mensen in beweging

Als je op een verjaardag de verhalen hoort over hoe lekker sommige mensen aan het sporten zijn, begint het wel eens te kriebelen. Eenmaal thuis verdwijnen de mooie anekdotes en positieve gedachten echter als sneeuw voor de zon en ga je weer over tot de orde van de dag. Herkenbaar? Dan is de Buurtsportcoach zorg echt iets voor jou!

Sinds begin dit jaar is Brigit Trooster van het zelfstandige Sportbedrijf Raalte aangesteld als Buurtsportcoach zorg. De functie is met subsidie van de gemeente Raalte tot stand gekomen en is bedoeld om inwoners het laatste zetje te geven zelf in beweging te komen. “Met alleen vertellen hoe belangrijk beweging is voor het menselijk lichaam kom je er niet. En zelfs als mensen van de huisarts het advies krijgen weer of meer te gaan bewegen, doen ze het niet”, stelt Brigit die met haar kennis en ervaring een brug moet slaan tussen de gezondheidszorg en het grote en gevarieerde beweegaanbod.

Het uitgangspunt is dat niemand een drempel mag ervaren om (opnieuw) in beweging te komen. “Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sommigen vinden het lastig een geschikte activiteit te vinden. Die persoon komt in aanmerking voor gratis advies en begeleiding. Dat kan bij mensen thuis of op een andere geschikte locatie in de buurt”, vertellen Brigit en adviseur marketing & communicatie Ingrid Veldwijk.

In dat gesprek zet de Buurtsportcoach zorg de beweeg- en sportmogelijkheden op een rij en ze geeft een advies op maat dus passend bij de persoonlijke gezondheidssituatie. Voor de één kan dat een programma zijn waarbij je meerdere keren per week een beweegmoment hebt en onder begeleiding staat van een diëtist. En voor de ander kan het een weldaad zijn om samen te fietsen in het bos. Indien gewenst, gaat de Buurtsportcoach ook mee naar het bewegen bij de sportvereniging en helpt ze bij het zoeken van een beweegmaatje. “Ik geef één op één coaching en ben echt de spreekwoordelijke stok achter de deur. Mijn ambitie is dat mensen (weer) ontdekken dat bewegen hartstikke leuk is en dat ze zich fitter en vitaler voelen”, besluit Brigit.

Meer informatie? Vraag Buurtsportcoach zorg Brigit Trooster naar de succesfactoren en mogelijkheden. Ze is te bereiken via onderstaande gegevens.


Sportbedrijf Raalte
Zwolsestraat 65
8101 AB Raalte
0572 – 76 06 00
info@sportbedrijfraalte.nl
www.sportbedrijfraalte.nl