Betere band met je baby dankzij babymassage

734 0

Betere band met je baby dankzij babymassage

Als volwassenen weten we allemaal hoe prettig een massage kan zijn. Of het nu ontspannend moet zijn of juist ter verlichting van pijnklachten, het heeft (bijna) altijd een heilzame werking. Niemand in jouw omgeving kijkt er dan ook gek van op als je vertelt dat je bij een masseur bent geweest. Dat is misschien wel anders bij het fenomeen babymassage, maar net als bij zoveel dingen geldt ook hier: onbekend maakt onbemind!

Erna van Oostrom van Massagepraktijk Fysiek in Heino zocht naar uitbreiding van haar aanbod en kwam uit bij de babymassage. Ze was gelijk verkocht en biedt nu workshops babymassage aan voor moeders en vaders. “Door de massage komen positieve hormonen vrij. Die helpen het kind te ontspannen en zorgen tevens voor een beter slaap- en eetritme.” En dat laatste is natuurlijk ook weer prettig voor de jonge ouders…
In principe worden de workshops babymassage aangeboden vanaf een leeftijd van zes weken, maar kraamhulpen zijn er vaak al in de eerste weken mee bezig. “Uit onderzoek blijkt dat het kind later beter in het leven staat en meer zelfvertrouwen heeft. Dat komt door de aandacht en het aanraken. Dat is toch een eerste levensbehoefte”, aldus Erna die benadrukt dat het een extra positief effect heeft op baby’s met specifieke klachten zoals eczeem of darmkrampen.

Amber Maaskant uit Raalte is met haar baby Evi naar Massagepraktijk Fysiek gereisd voor een introductieworkshop babymassage. In de kraamtijd heeft ze er al kennis mee gemaakt en ze zag dat haar dochter het prettig vond. “Het lijkt me een hele mooie toevoeging. En het zorgt voor iets extra’s in het ritme van borstvoeding, verschonen en slapen.”

Erna verwacht veel enthousiasme van moeders, maar juicht het zeker toe als ook de vaders zien en ervaren wat het effect is van babymassage. Met name voor vaders kan het ook een mooi moment zijn om de band te versterken. “In principe duurt een babymassage twintig minuten, maar het kind is de baas. Heeft het geen zin, dan moet je het gewoon onderbreken of zelfs stoppen. Het is wel belangrijk om het elke dag te doen. Heb je even minder tijd, masseer dan bijvoorbeeld alleen de armen, benen of voetjes.”


Massagepraktijk Fysiek
De Hoek 25
8141 BK Heino
06 41 31 79 69
info@massagepraktijkfysiek.nl
www.massagepraktijkfysiek.nl