Voorjaarsschoonmaak voor huis én lichaam

900 0

Voorjaarsschoonmaak voor huis én lichaam

Seizoenen zijn van grote invloed op onze gezondheid. Iedereen zal beamen dat je je in de herfst anders voelt dan in het voorjaar. In de lente moet je eigenlijk uit de winterslaap ontwaken, veel energie krijgen om zaken op te pakken en toch kun je worden getroffen door die overbekende voorjaarsmoeheid. Is dat te voorkomen en zo ja, hoe pakken we dat aan?

Alie Geerts van de gelijknamige Praktijk voor Huidverzorging in Raalte-Noord verwijst graag naar de westerse en met name oosterse gezondheidsleer die hele mooie inzichten kunnen opleveren. “Volgens de vijf elementen leer hoort de lente bij het element hout waarin alles tot groei komt. De lentekriebels jagen ons door het lijf, maar we komen wel uit de winterperiode met meestal minder lichaamsbeweging en zwaardere voeding. Daardoor worden de afvalstoffen minder goed afgevoerd.”

Die afvalstoffen moeten weg en dat gaat vooral via de lever die als belangrijkste functie het ontgiften van het lichaam heeft. Met andere woorden: de lenteschoonmaak geldt niet alleen voor het huis, maar ook voor het lichaam! Hoe harder de lever aan het werk moet, hoe harder de voorjaarsmoeheid zal toeslaan. Alie heeft enkele nuttige tips om de lever te ondersteunen in die belangrijke taak en de vermoeidheid te beperken:

  • Zorg voor meer beweging, goede ademhaling en temperatuur, voldoende (water) drinken;
  • U kunt de lever in zijn ontgiftende werking ondersteunen door extra zuur aan de voeding toe te voegen. Zuur onttrekt onzuiverheden uit de lever. Eet bewust!;
  • Schrap suikers en wees zuinig met alcohol en koffie;
  • Vertel wat u ‘op uw lever’ heeft. Naast opluchting kan dit ook de bekende fronsrimpels verminderen;
  • Probeer stress, boosheid en frustratie te verminderen of zelfs te vermijden, want het zorgt voor stagnatie van de leverenergie.

De lente is volgens Alie ook een goede periode om de huid te laten behandelen. “In de HOUT-periode zien we vaak dat de huid onrustiger is. Er verschijnen meer mee-eters (galblaas energie) en de huid is vetter (glimt meer) Ook voelen we meer verkrampingen in de spieren van nek en schouders.” Alle reden dus om een HOUT-behandeling te laten uitvoeren op gezicht en deel van het lichaam inclusief de lever.


Praktijk voor Huidverzorging Alie Geerts
Warmelo 1
8103 HT Raalte
0572 – 38 06 91
info@aliegeerts.nl
www.aliegeerts.nl