Sta-op stoel helpt mensen makkelijk overeind

910 0

Sta-op stoel helpt mensen makkelijk overeind

Voor veel mensen geldt hoe ouder je wordt hoe minder goed je ter been bent. Het gevolg hiervan is dat oudere mensen bijna de hele dag in hun stoel zitten. Een goede stoel is in dat geval essentieel. Volgens Gé Nijboer van Zorgwinkel Salland kan een stoel er zelfs voor zorgen dat je langer gezond blijft. Gé: “Een stoel die niet goed afgesteld is, kan leiden tot rugklachten of slechte doorbloeding in de benen.

Een goede stoel moet aansluiten bij je lichaam. Dat houdt in dat de diepte, hoogte en armleuning goed op elkaar afgesteld moeten zijn.” Voor mensen die moeite hebben om in of uit hun stoel te komen, is een sta-op stoel een oplossing. Een sta-op stoel kantelt de persoon als het ware voorover waardoor je een zetje in de rug krijgt bij het opstaan. Ook het zitten wordt makkelijker doordat je eenvoudig in de stoel kunt ‘ploffen’. “In de winkel hebben we een passtoel waarmee we de juiste maten opmeten. Vervolgens kan de sta-op stoel geheel naar wens worden besteld, ze zijn in allerlei soorten en stoffen te verkrijgen. Een sta-op stoel valt tegenwoordig niet meer onder de zorgverzekering, waardoor zo’n stoel niet voor iedereen meer haalbaar is. Met een tweedehandsmodel of een huurstoel bieden we een goed alternatief.”

Rollatordokter

Ook de rollator valt niet meer onder de zorgverzekering. Voorheen konden rollatorgebruikers om de twee jaar een nieuwe rollator uitzoeken. “We merken dat mensen nu langer met hun rollator doen en daarom hebben we de rollatordokter in het leven geroepen. De rollatordokter controleert en repareert rollators, net als bij een Apk-keuring. Zo’n check is af en toe nodig om de rollator veilig en gebruiksvriendelijk te houden.”


Zorgwinkel Salland
Brugstraat 32
8102 ES Raalte
0572 – 36 32 35
info@zorgwinkelsalland.nl
www.zorgwinkelsalland.nl