Neem een kijkje tijdens de Week van Zorg en Welzijn

866 0

Neem een kijkje tijdens de Week van Zorg en Welzijn

Deze week is het de Week van Zorg en Welzijn. Meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. Neem een kijkje bij het verzorgingshuis om de hoek of in een operatiekamer in een groot ziekenhuis in de buurt! Van zorgboerderij tot GGZ, van nieuwe zorg in de wijk, kleinschalig wonen in de ouderenzorg, revalidatie in de gehandicaptenzorg, ziekenhuizen, huisartsen, noem het maar op, alles is te zien!

18 maart organiseert het Deventer Ziekenhuis een open dag van 10.00 tot 16.00 uur. Je kunt een kijkje nemen in de operatiekamer van de toekomst, kennis maken met Mohs-chirugie of op ziekenhuisreis. Heb je een zieke knuffel? Neem hem dan mee naar de poppendokter. Je kunt ook een rondleiding krijgen door het ziekenhuis, waarbij je onder andere een kijkje neemt bij de Intensive Care en de nieuwe hybride operatiekamer.

Carinova opent ook haar deuren. Ouderen en hun familie zijn welkom om een kijkje te komen nemen. Ben je benieuwd hoe het is om in de ouderenzorg te werken? Dan is dit een mooi moment om de sfeer te proeven en om al je vragen te stellen aan een van de medewerkers van Carinova. De locaties in Colmschate, Deventer, Diepenveen, Raalte en Zwolle doen mee aan de open dag.
Er is ook een open dag bij ECR Solace in Heino. Neem een kijkje in één van de 54 luxueuze woon-zorgappartementen tussen 10.00 en 16.00 uur. Bij dit appartementencomplex is 24 uur per dag zorg aanwezig.

Ook bij het ziekenhuis Isala in Zwolle kun je tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje nemen. De open dag staat in het teken van beweging. Je komt alles te weten over de nieuwste ontwikkelingen op bewegingsgebied en je komt zelf ook in beweging. Tijdens de open dag kun je onder andere een operatierobot bekijken, in de huid kruipen van facilitair medewerker en ziekenhuismaaltijden proeven.

Een week later, op 24 maart, houdt ZoZijn een open dag. Tussen 11.00 en 15.00 uur kun je een kijkje nemen bij locatie aan de Kemphaan. Een jaar geleden is deze locatie vernieuwd, een mooie aanleiding om een bezoek te brengen tijdens de open dag. Er wordt een puzzelroute uitgezet en er is een kleine markt met producten die cliënten hebben gemaakt tijdens de dagbesteding.

Ben je benieuwd naar de andere welzijnsorganisaties die tijdens de Week van Zorg en Welzijn hun deuren openen? Kijk dan op www.weekvandezorg.nl.