Sporten is pas leuk als je er plezier aan beleeft

737 0

Sporten is pas leuk als je er plezier aan beleeft

Iedereen weet dat sporten goed voor je is, voor zowel je lichaam als geest. Voor veel mensen is het echter een opgave om dit een paar keer per week te doen. Volgens Mathijn Veldkamp is dat niet zo vreemd, want vaak wordt sporten niet geassocieerd met plezier. Bij Top Fit Salland is dat wel het geval. Samen met zijn vrouw Marloes heeft hij zijn eigen sportbedrijf in Luttenberg opgericht. Ze hebben hun schuur, The Barn, omgebouwd tot sportschool en geven nu verschillende lessen per week, zoals bootcamp, spinning en poweryoga.

“Sporten wordt pas leuk als je er plezier aan beleeft. Hoe leuker mensen het vinden, hoe langer ze het volhouden en hoe vaker ze terugkomen. Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen het sociale aspect en beweging. Wij zien dat persoonlijke benadering en begeleiding daarbij helpt. Wij zien ook dat mensen het leuker vinden als ze samen sporten, bijvoorbeeld met een vriend of familielid. Daarom stimuleren we het om iemand mee te nemen, zo motiveer en enthousiasmeer je elkaar. Het belangrijkste is echter dat mensen lekker bewegen en zich fit voelen. Wij raden aan om minimaal drie keer per week te sporten. Naast goede voeding is dat de basis voor een gezonde levensstijl. Je hoeft niet altijd naar een sportschool, een stevige wandeling valt hier bijvoorbeeld ook onder. Door je sportmomenten bewust in te plannen en ze leuker voor jezelf te maken zie je er niet meer als een berg tegenop en wordt het onderdeel van je dagelijkse leven.”

“Als je iemand meeneemt, enthousiasmeer je elkaar”

“Bij ons is iedereen welkom. De jongste is zes jaar oud en de oudste is al zeventig geweest. Per doelgroep hebben we een aparte aanpak, maar het is ook leuk om af en toe iedereen door elkaar heen te mixen. ‘The Barn’ is onze basis, maar als het even kan verplaatsen we de lessen naar buiten. Vlakbij bevindt zich een bos, een zandkuil en weilanden. Dit biedt vele mogelijkheden om te sporten en plezier te maken. En daarnaast is het gewoon heerlijk om van de natuur te genieten.”


Top Fit Salland
Blikweg 2
8105 SR Luttenberg
06 – 53 33 01 06
info@topfitsalland.nl
www.topfitsalland.nl