MIEN interactief: werk spelenderwijs aan je conditie!

703 0

MIEN interactief: werk spelenderwijs aan je conditie!

Gezond ouder worden willen we allemaal. Maar hoe zorg je ervoor dat je vitaal blijft tot je honderdste? Marja Vijn van MIEN: “Voldoende beweging speelt hierbij een belangrijke rol. Voldoende beweging zorgt er niet alleen voor dat je spieren soepel blijven, het helpt ook om chronische gezondheidsproblemen te verminderen. Daarnaast is beweging goed voor de conditie van je geheugen en brein. Bewegen houdt dus zowel je lichaam als je geest jong.”

“MIEN, onderdeel van Zorggroep Raalte, ondersteunt senioren bij ‘goed leven’ in het hart van Salland. Wij vinden het belangrijk dat je vitaal en zelfredzaam ouder wordt. Voldoende beweging helpt daarbij, daarom is MIEN gestart met het project ‘MIEN interactief bewegen’.

‘MIEN interactief bewegen’ combineert sport, spel en samenzijn. “In twaalf bijeenkomsten op een centrale plek in het dorp werken we onder professionele begeleiding aan conditie en coördinatie. Dit doen we door middel van beweegspelen op een spelcomputer, zoals op de Wii en de Silverfit. Hoe dat werkt? Je beweegt en de computer reageert met behulp van een ingebouwde camera. Moeilijk is het niet en leuk is het zeker. Ga de strijd met elkaar aan tijdens een potje bowlen of daal in razend tempo de berg af tijdens een wedstrijdje skiën.”
“Voor mensen die minder mobiel zijn, maar wel graag willen deelnemen hebben we een oplossing bedacht. Bij deze mensen komt ons mobiele team thuis met een compacte spelcomputer. In twaalf sessies van drie kwartier werken we onder begeleiding van een ervaren specialist op spelenderwijs aan een betere conditie. Deelname is gratis.”


Zorggroep Raalte
Kerkstraat 3
8102 EA, Raalte
0572 – 74 40 50
info@zgr.nl
www.zgr.nl