“Ik ben geneigd het glas half leeg te zien”

922 0

“Ik ben geneigd het glas half leeg te zien”

Sijgje, 72 jaar, kampte jarenlang met een depressie. Ze was hiervoor elders in behandeling. Na enige tijd was verdere behandeling niet meer nodig, omdat haar situatie stabiel was. Om de vinger aan de pols te houden, is Sijgje doorgestuurd naar Mindfit. Hier krijgt ze onder andere praktische tips, die ze in het dagelijks leven kan gebruiken. Mindfit biedt geestelijke gezondheidszorg, dichtbij en eigentijds. Op basis van positieve psychologie wordt er samen gewerkt aan het versterken van de veerkracht, die nodig is om tegenslagen en uitdagingen in het leven het hoofd te bieden. Mensen met psychische klachten, problemen of vragen kunnen bij Mindfit terecht.

“Ik heb een cursus bij Mindfit gevolgd en ik kom nu af en toe nog terug voor een gesprek. Tijdens de cursus heb ik geleerd om beter met stress om te gaan en om anders te denken. Ik ben bijvoorbeeld geneigd om het glas half leeg te zien in plaats van half vol en om mezelf overal de schuld van te geven. Met behulp van ontspanningsoefeningen kan ik situaties nu beter relativeren. Als er iets vervelends gebeurt denk ik: ‘Hoe erg is het nou precies?’. Dat helpt mij. Ook heb ik geleerd dat ik mij niet moet verzetten tegen fysieke pijn, zoals hoofdpijn. Hoe meer ik er tegen knok, hoe meer energie het mij kost. De tips en de gesprekken geven mij handvatten voor in het dagelijks leven. Ik durfde bijvoorbeeld niet meer met de trein te reizen. Door de situatie te relativeren en in gesprek te gaan met Mindfit durf ik nu elke keer een stukje verder te reizen. Ik heb geleerd dat ik goed ben zoals ik ben. Het is goed om soms boos of verdrietig te zijn, zolang ik er maar niet in blijf hangen.”

Mindfit biedt verschillende soorten hulp aan. Zo is er gratis online zelfhulp en zijn er cursussen en voorlichtingsbijeenkomsten. Als mensen meer hulp nodig hebben dan kunnen ze zich aanmelden voor behandeling door bijvoorbeeld een psycholoog in een Mindfit-kring in de buurt. “Tijdens de cursussen hoorde ik ook verhalen van de andere deelnemers. Het was fijn om te weten dat ik niet de enige was, dit gaf een veilig gevoel. De hulpverleners hebben mij enorm goed geholpen, vaak met een vleugje humor. Dit vond ik erg prettig, want de onderwerpen zelf zijn vaak al zwaar genoeg.”


Mindfit
Koggelaan 71
8017 JN Zwolle
088 – 64 63 348
info@mindfit.nl
www.mindfit.nl