“Het gaat om de kwaliteit van het leven op dit moment”

1101 0

Stichting Lef! biedt gezinnen met een ernstig ziek kind of familielid hulp

“Het gaat om de kwaliteit van het leven op dit moment”

Vriendinnen Patricia Koolhof en Kristel Verweij zetten zich al jaren vol passie en enthousiasme in voor het goede doel met Team Lef! Het begon zes jaar geleden toen Kristel Patricia op het laatste moment overhaalde om mee te doen aan de Roparun. Binnen een week kregen ze een team bij elkaar en begonnen ze aan de zware run van Parijs naar Rotterdam. De dames waren geraakt door de doelen van de Roparun en dit heeft ze aangezet tot actie.

Patricia: “Er zijn veel gezinnen waarin een kind of ouder ongeneeslijk ziek is. Voor hen is de kwaliteit van leven op dit moment van belang. Wij willen waar nodig graag een steentje bijdragen. Stel je hebt een gezin met drie kinderen en één kind wordt ernstig ziek. Je moet elke dag op en neer naar het ziekenhuis en dan gaat de wasmachine ook nog eens stuk. Gezinnen die van een minimum moeten rondkomen komen door deze extra kosten ook in financieel zwaar weer terecht. Want waar ga je dat allemaal van betalen? Je gezin staat op dat moment volledig in het teken van het zieke kind en kan deze stress er niet bij hebben. Deze gezinnen hebben hulp nodig, zowel op praktisch als op emotioneel vlak. Deze hulp willen én kunnen wij ze bieden, of het nou gaat om een nieuwe wasmachine of om een teken dat er aan ze gedacht wordt.”

Stichting Lef!

Team Lef! haalt al jaren geld op door mee te doen aan de Roparun, dit geld wordt door de Roparun uitgegeven aan verschillende goede doelen. Patricia en Kristel wilden echter lokaal wat betekenen. Daarom is Stichting Lef! in het leven geroepen. Kristel: “Als stichting kunnen wij groeien, zelf acties en evenementen organiseren én hebben we invloed op waar het geld naartoe gaat. Op dit moment zijn wij druk bezig om onze kringen te vergroten. Waar zitten de mensen die hulp nodig hebben? Hoe kunnen we deze mensen het beste helpen? Het begint met een stukje naamsbekendheid van de stichting om zo nog meer draagvlak te creëren in de omgeving.” 

Vrienden van Lef!

De stichting heeft al voor heel wat waardevolle momenten gezorgd. Zo hebben ze een ontbijt verzorgd voor een gezin waarvan kindje Tom ernstig ziek was. Kristel: “Dit hebben we laten bezorgen door twee Pieten, omdat het toen Sinterklaas was. We wilden de kinderen toch een sinterklaasgevoel geven en voor het gezin een moment van samenzijn creëren. Samen herinneringen maken is het mooiste cadeau wat je kunt geven. Tom is afgelopen december helaas overleden. Met behulp van knuffel ‘Tommie’ willen we andere gezinnen ook helpen. De naam Tommie is door de ouders van Tom bedacht en staat symbool voor ‘het leven’. Door donateur te worden word je Vriend van Lef! Bij een donatie vanaf €25 per jaar ontvang je knuffel ‘Tommie’ gratis. Je wordt al Vriend van Lef! bij een donatie van €1 per maand. Vrije giften zijn ook van harte welkom. Doneren kan via www.stichtinglefraalte.nl.”

Roparun

Ook dit jaar doen er weer twee teams mee aan de Roparun. Patricia: “We zijn ontzettend trots op onze teams. De inzet die alle deelnemers elk jaar weer tonen is echt ongelofelijk. De kracht en energie die vrijkomt als we met z’n allen bezig zijn is heel bijzonder. Dit jaar bestaan de twee teams uit 40 mensen. We lopen in 48 uur van Parijs naar Rotterdam. De teams bestaan uit lopers, fietsers, fysiotherapeuten, mensen die de catering verzorgen en chauffeurs. De lopers moeten om de beurt continu blijven lopen en de rest van het team begeleidt en verzorgt ze. Het moment dat we samen de Coolsingel in Rotterdam opkomen en beseffen dat we weer een groot bedrag hebben opgehaald voor het goede doel is onbeschrijfelijk!