Een goede schoen voorkomt veel klachten

1014 0

Een goede schoen voorkomt veel klachten

Veel mensen hebben voetklachten die voortkomen uit verkeerde schoenen. In Olst bevindt zich schoenspeciaalzaak Nobach. Een schoenenwinkel in combinatie met praktijkruimtes voor podotherapie, registerpodologie, pedicure en voetreflextherapie. Eigenaar Han Nobach, zelf registerpodoloog, vertelt over het belang van goede schoenen en advisering op de juiste manier.

Han: “Het is ontzettend belangrijk dat mensen op goede schoenen lopen. Niet alleen voor de voeten, maar ook voor de rest van het lichaam. Verkeerde schoenen kunnen namelijk leiden tot tal van voet-, knie-, heup- en rugklachten. Wij zien veel mensen met deze klachten in onze winkel en praktijk, die regelmatig worden doorgestuurd door o.a. de huisarts of fysiotherapeut. Daarnaast komen mensen ook vaak uit zichzelf naar ons toe. Een aantal klachten zijn te verhelpen met de juiste schoen, maar vaak komt het voor dat er meer aan de hand is. Om dit te onderzoeken analyseert de podotherapeut, met behulp van onder andere lopende en staande voetscans, de voet. Aan de hand van deze voetscans en in combinatie met een uitgebreid voetonderzoek, maken we een geschikte therapiezool. Vervolgens wordt er op de schoenafdeling gezocht naar de juiste schoen. De combinatie van de juiste therapiezool en juiste schoen is erg belangrijk, want beiden zijn voor de helft verantwoordelijk voor het resultaat. Een goede schoen heeft de juiste lengte en breedte en sluit goed aan over de hele voet. Therapiezolen worden vaak door de zorgverzekeraar vergoed vanuit de aanvullende verzekering.”

“Een goed advies kan je veel klachten besparen”

“Wij merken dat onze klanten het fijn vinden dat we alles onder één dak hebben. Onderling overleggen wij veel met elkaar, waardoor we onze klanten snel van een goed advies kunnen voorzien. Om die reden merken we ook dat de begeleiding voor de aanschaf van wandelschoenen enorm toeneemt, want welke wandelschoen is geschikt? Hier is geen eenduidig antwoord op. Het hangt af van het type voet, het terrein en met welke intentie er gewandeld gaat worden. Bepaalde voettypes kunnen bijvoorbeeld fors doorzakken bij langere wandeltochten. Wij raden mensen dan ook aan om zich goed te laten informeren bij de aankoop van (wandel)schoenen. Een goed advies kan je veel klachten besparen.”


Nobach Schoenen en Podologie
Weth. G.J. Kuiperstraat 2
8121 AM Olst
0570 – 56 14 72
info@nobach.nl
www.nobach.nl