Kom d’r in is warm voorportaal van dagbesteding

778 0

Ontmoetingscentrum voor mensen met lichte geheugenproblemen

Kom d’r in is warm voorportaal van dagbesteding

“Ik ben zo blij dat we hier weer naar toe kunnen.” De opluchting is groot als een aantal bezoekers zich deze donderdagochtend meldt voor de bijeenkomst in Ontmoetingscentrum Kom d’r in. Corona heeft lange tijd roet in het eten gegooid, maar de wekelijkse sessies mogen weer. En dat is prettig voor de doelgroep: mensen met (beginnende) geheugenproblemen c.q. dementie en vooral ook hun partners.

Het is een gezellige boel in het Ontmoetingscentrum. Vrijwilligers lopen rond met thermoskannen koffie en er wordt gretig gebruik gemaakt van de koekjestrommel. Aan het geroezemoes te horen, zijn de gesprekken overal goed op gang gekomen. Tussen stelletjes, tussen mantelzorgers en af en toe mengt zich een vrijwilliger in het gesprek.
Ook professional Jannie Melenboer van Carinova is deze ochtend aanwezig. Ze kijkt met tevredenheid toe dat het initiatief van haar werkgever, Evenmens en welzijnsorganisatie Wijz goed werkt. “Evenmens had elders in het werkgebied al ontmoetingscentra. En het leek de gemeente Raalte wel wat om het hier ook op te zetten.”
Het werd een opdracht tot samenwerking en in september 2019 kon de aftrap van de eerste bijeenkomst worden gegeven. Het succes is natuurlijk mede te danken aan de aanwezigen. De ene keer zijn het er een stuk vijf, de andere keer meer dan twintig.

Maar het is vooral ook de lage drempel die uitnodigt om te komen. “De ontmoeting staat voorop en mensen blijven terug komen om elkaar te spreken en ervaringen uit te wisselen. Dat wordt afgewisseld met spelletjes, muziek en creatieve activiteiten. Niet elke keer hetzelfde, want het programma verandert regelmatig. Tevens bieden onze bijeenkomsten een gelegenheid om de partner in goede handen achter te laten om even eigen tijd te creëren”, stelt Jannie. Mantelzorger Judy is één van de bezoekers van het eerste uur. Ze komt dit keer alleen omdat haar echtgenoot Bert zich niet fit voelde. “Je kunt hier alles bespreken en dat voelt heel prettig. Het is een goed plekje”, zegt ze tegen een stel uit Raalte-Noord dat voor de eerste keer aanwezig is.


Ontmoetingscentrum Kom d’r in opent elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur zijn deuren in De Leeren Lampe. Meer informatie is te verkrijgen bij Jannie Melenboer, Marleen Morrenhof (0570 518 185) en Thea ten Have (0572-820997).

Bron: Carinova