Podoloog is onmisbare schakel bij keuze wandelschoenen

908 0

Nobach in Olst staat regionaal bekend om kennis van voeten én schoenen

Podoloog is onmisbare schakel bij keuze wandelschoenen

Ieder jaar is Han Nobach te gast tijdens de Sallandse Wandelvierdaagse in Raalte. Op uitnodiging van de organisatie van het grootste meerdaagse wandelevenement in de provincie is hij aanwezig om deelnemers met klachten aan de voeten uit de brand te helpen. Vakkundig en snel, zodat ze de volgende dag zonder problemen weer hun kilometers kunnen afleggen.

Nobach kan dus in deze regio met een gerust hart worden beschouwd als een autoriteit op het gebied van wandelschoenen. Dat alleen is al een reden om naar de winkel in Olst te gaan, maar de eigenaar is ook nog eens registerpodoloog en weet dus alles van voeten. “Deze combinatie is wel essentieel. Een podotherapeut of podoloog heeft normaliter minder verstand van schoeisel, maar ik ben praktisch geboren tussen de schoenen. Dat geeft wel een voorsprong.”

De juiste schoen, eventueel in combinatie met de juiste inlegzool, het luistert heel nauw. En het maakt dan eigenlijk niet uit of je de wandelschoenen aantrekt voor een ommetje of er wekelijks op uittrekt voor twintig of meer kilometer(s).
Nu kan Han Nobach veel met het blote oog, maar hij heeft ook fantastische hulpmiddelen. Zoals een 3D-scan. “Naast de gebruikelijke tools helpt de 3D-scan door aan te geven waar zich knobbels bevinden en wat het eventuele lengte- en breedteverschil is.”
De kennis, ervaring en juiste tools zorgen er samen voor dat Han en z’n collega’s de Nobach-garantie kunnen bieden: niet goed, geld terug! “Ook met wandelschoenen. Waarom niet? Eigenlijk zijn we van mening dat je er hier zo op moet kunnen weglopen, maar als daarna blijkt dat ze niet lekker zitten, dan kijken we met de klant naar een oplossing. Kunnen we die niet bieden, dan is het gewoon geld terug.”


April wandelmaand ook bij Nobach

Het voorjaar is bij uitstek de periode om de wandelschoenen weer uit de kast te halen. Mocht je (opnieuw) constateren dat ze eigenlijk aan vervanging toe zijn, is een bezoek aan Nobach aan te bevelen.

De winkel werkt uitsluitend met topmerken als Meindl en Hanwag. En sinds kort is het assortiment uitgebreid met de bijzondere wandelschoenen van het Amerikaanse merk Merrell. “Ze hebben o.a. de Barefoot geïntroduceerd. Zoals de naam al aangeeft, heb je dan het gevoel dat je blootsvoets loopt, maar je wandelt wel op een vibram zool. Ook zijn we onder de indruk van de lage wandelschoenen van Merrell. Erg geschikt voor het Nederlandse terrein”, aldus Han Nobach die iedereen graag uitnodigt voor de speciale Barefoot/Merrell dag op zaterdag 13 april bij Nobach in Olst.


Nobach
Wethouder G.J. Kuiperstraat 2
8121 AM Olst
0570 – 56 14 72
info@nobach.nl
www.nobach.nl