Mantelzorgen: doe het bewust!

742 0

Mantelzorgen: doe het bewust!

Mantelzorg is onbetaalde en vaak langdurige zorg voor een zieke partner, familieleden of vrienden. Dit kan verzorging zijn of hulp bij dagelijkse activiteiten. Mantelzorg is hulp die verder gaat dan de zogenoemde ‘gebruikelijke hulp’.

De zorg voor een ander geeft veel voldoening, maar het kan ook erg belastend zijn. Het is daarom goed om te weten dat er vele mogelijkheden zijn om je te ondersteunen. Bijvoorbeeld door te helpen bij gesprekken met de gemeente, de formele zorg of door het inzetten van een zorgvrijwilliger of gastgezin.
Maar misschien heb je meer behoefte aan een luisterend oor of advies over hoe je beter jouw grenzen kunt aangeven. Samen kijken we hoe we je het best kunnen helpen. Want, als een mantelzorger niet in balans blijft, heeft dit ook gevolgen voor degene voor wie wordt gezorgd. In de gemeente Olst-Wijhe gaat in het najaar van 2020 een speciale cursus voor mantelzorgers van start: Mantelzorgen: doe het bewust. Tijdens de cursus komen ook de mooie aspecten van de mantelzorg aan de orde. Zoals de wijze waarop je samen liefde, vreugde en verdriet kunt delen.


Meer informatie: www.evenmens.nl of bel met Stichting Evenmens Raalte of Evenmens
Olst-Wijhe, 0570 – 820 993